Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj, Děčínsko - Kriminalisté z linie TOXI odhalili muže, který nedovoleně pěstoval a prodával marihuanu. Další čtyři osoby obvinili z distribuce drog. Odhalování drogové trestné činnosti patří mezi priority děčínských kriminalistů a pátrání po osobách, které se jí dopouštějí, věnují maximální úsilí.

Na stopu pěstitele konopí je přivedlo jejich dlouhodobé rozsáhlé šetření na poli drogové trestné činnosti, sahající až do roku 2019, při kterém postupně rozkrývali několik souvisejících případů a při tom se jim podařila zadokumentovat drogová trestná činnost od posledního pouličního dealera až po koncového výrobce marihuany.

V této souvislosti kriminalisté obvinili 5 osob, jednu ženu a čtyři muže, ve věku od 23 do 36 let, z trestných činů nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, kteří měli nejen marihuanu, ale i extázi a pervitin, nejméně v období od roku 2019 do roku 2024, distribuovat na různých místech v Děčíně.

Dva z nich skončili ve vazbě a další tři jsou vyšetřováni na svobodě. Obvinění měli podle zjištění kriminalistů v období let 2019 až 2024 dodat koncovým uživatelům drog v součtu přes 5,5 kg marihuany, více než 100 gramů pervitinu a téměř 9 gramů extáze. V případě odsouzení hrozí obviněným trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let.

Dlouhodobá práce kriminalistů z linie toxi tak byla završena v těchto dnech, kdy si vyslechl obvinění ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 36letý muž z Děčínska, který měl nejméně od roku 2023 do měsíce dubna 2024 pěstovat marihuanu. Tuto nelegální činnost měl provádět přímo v místě svého bydliště, ve sklepě. Podle zjištění kriminalistů pěstování prováděl bez povolení, tzv. indoor způsobem, a to ve speciálně upravených prostorech, pomocí umělého osvětlení, vzduchotechniky a dalších podpůrných předmětů. Takto měl vypěstovat několik desítek kusů rostlin konopí, které ošetřoval, zaléval, hnojil, postupně sklízel a sušením měl získat přes 1,5 kg látky zvané marihuana. Tu pak měl částečně zkonzumovat a v několika případech i prodat nejméně 1 kg marihuany dalším osobám.

Při domovní prohlídce kriminalisté zajistili téměř tři desítky vzrostlých rostlin konopí a přes 70 gramů sušiny marihuany. Všechny zajištěné rostliny a látky budou zaslány ke zkoumání s cílem přesného zjištění procentuálního množství THC.

"Případ kriminalisté dále vyšetřují. Ilegálnímu pěstiteli hrozí, v případě odsouzení za zvlášť závažný zločin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let. Muž je stíhán na svobodě," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru