Ústí nad Labem - V minulém roce vydal Čechomor ke svému třicetiletému výročí nové CD Nadechnutí. Na něm se propojil s dechovým orchestrem Kumpanovi muzikanti, se kterým během roku 2018 společně absolvovali úspěšné turné po České republice.

 

Letos na tento výjimečný úspěch navážou pěti speciálními koncerty, na kterých opět vystoupí společně s Kumpanovými muzikanty a hostující zpěvačkou Martinou Pártlovou. V úterý 11. června vystoupí také v Ústí nad Labem.

A na co se mohou fanoušci Čechomoru těšit? V dechových úpravách uslyší nejen hity z nejnovějšího alba Nadechnutí, jako je například píseň Mamko, nedávej mě, ale i na další oblíbené písně, které získaly díky spojení s Kumpanovými muzikanty úplně novou formu.

"Na spolupráci s Kumpany se velice těším, naše písně díky nim dostaly novou energii. Navíc si spolu skvěle rozumíme i mimo pódium, jsme taková sehraná parta", říká František Černý. Čechomor k turné vydá i nový videoklip, a to k písni Mamko, nedávej mě, který se natáčel během minulého roku. Je pojatý jako poohlédnutí za uplynulým turné a fanoušci se mohou těšit na záběry z koncertů a na zajímavosti ze zákulisí.

"V klipu chceme přiblížit našim fanouškům i tu část turné, kterou normálně nemají šanci vidět, například jak se na koncerty připravujeme, kde zkoušíme, ale i celkovou atmosféru v kapele.", dodává Karel Holas.

Není to ale jediná novinka, která se letos chystá. Během všech pěti koncertů bude Čechomor nahrávat svůj nový živák. Všichni fanoušci, kteří se účastní koncertů, se tak stanou součástí nahrávacího procesu a budou u vzniku živé nahrávky.

"Živáky děláme rádi, písně v kontaktu s publikem získavají novou veselejší atmosféru", říká František Černý.

Navíc se na desce objeví i starší písně v nových aranžích s dechy, které na CD zatím nevyšly a fanoušci je doposud mohou slyšet pouze na koncertech Čechomoru s Kumpanovými muzikanty. Album vyjde na podzim 2019.

I letos se fanoušci spolu s Čechomorem mohou zapojit a přispět obecně prospěšné společnosti Pomocné tlapky, kterou kapela již třináctým rokem podporuje. “Dlouhodobá spolupráce má několik výhod. Nejen že pomáháme projektu, kterému věříme, ale i naši fanoušci si ho oblíbilii. Často nám i píší, jestli Tlapky na koncertech budou. To nás velice těší, i to je důkaz, že podporujeme správný projekt”, říká Karel Holas

Čechomor se rozhodl vydražit speciální vstupenky na koncert. Dražba je speciální v tom, že dražitelé budou pozváni na koncert dřív, uvidí zkoušku, seznámí se s kapelou a budou se moct podívat i do backstage. Kapela tak odtajní hodně ze svého soukromí.

Odkaz na dražbu: https://www.facebook.com/cechooomor/photos/a.114807421892371/2407678609271896/?type=3&theater

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru