Položení věnce u pomníku amerických letců v Mukově před dvěma lety. Foto: Ilona Kaulfuss
Co se chystá

Teplicko – V sobotu 20. července se v Teplicích a okolí můžete setkat s projíždějící kolonou historických vojenských vozidel a techniky. Půjde o účastníky vzpomínkové akce k 80. výročí Dne amerických letců. Konvoj osvobození zastaví prvně v 8.30 v Mirošovicích, u zrekonstruovaného zámku. Po ukázce vojenské historické techniky se vydá dál Hrobčickem do Mukova, kde se v 9.15 uskuteční pietní akt u pomníku amerických letců.

Po položení věnců a květin, po skončení proslovů a české i americké hymny se konvoj vydá do Teplic na náměstí Svobody, kde jeho účastníci budou od 10.30 prezentovat pro zájemce vojenskou historickou techniku. Poslední tradiční zastávkou bude pomník amerických letců na Písečném vrchu, kam by kolona měla dorazit kolem 12. hodiny.

Akce se účastní primátor Statutárního města Teplice Jiří Štábl s vedením samospráv Oseka, Hrobčic, Rtyně Nad Bílinou, Dubí, Proboštova, Duchcova, Srbic, Modlan a představiteli Jednoty Československé obce legionářské Teplice a Severočeského leteckého archivu Teplice.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru