Foto: Zoo Děčín
Co se chystá

Děčín - Jste mistři ve dlabání halloweenských dýní a rádi se bojíte? Pak rozhodně nesmíte v sobotu 2. listopadu chybět v děčínské zoo.

Ta se totiž opět promění ve strašidelnou a nabídne návštěvníkům velmi zajímavý program rozdělený do 2 hlavních částí – dlabání dýní a strašidelná stezka odvahy. Halloweenské odpoledne začne v 15.00 hodin dlabáním dýní a bude se soutěžit o tu NEJ. Dýně nabídne zoo zdarma, ale budou v omezeném množství. Kdo se bude chtít zapojit do soutěže, bude muset dýni zvládnout vyřezat do 16.15 hodin, poté začne losování vítězů. Kromě štěstí v losování ale zoo odmění i dýni, která se bude nejvíce líbit odborné porotě. K halloweenskému tvoření bude hrát hudební skupina U-Style. Strašidelnou stezku odvahy otevře zoo v 16.30 hodin. Startovat bude u Ptačího domu a povede horní části zoologické zahrady.

„Stezka odvahy je inspirovaná americkým halloweenem, takže o zážitky, zvukové a pohybové efekty a dekorace nebude nouze,“ prozradila mluvčí děčínské zoo Alena Houšková. Posledního soutěžícího pustí zoo na stezku v 18.00 hodin. Kdo zvládne stezku projít, toho v cíli čeká odměna. „Na stezku doporučujeme se vydat v pevné obuvi a mít s sebou například lampion nebo baterku, kterou si budou děti svítit pod nohy a nebudou s ní svítit do expozic na zvířata,“ doplnila mluvčí. Halloweenský podvečer v zoo doplní i malování na obličej, kouzlení s kartonem v dílničce společnosti DS Smith, dýňové skládačky a bludiště s Chemotexem.

Upozornění:

  • V souvislosti s přípravami strašidelné stezky odvahy upozorňuje zoo, že dojde k uzavření části areálu již v pátek 1. listopadu. Omezení se bude týkat cesty od koček rybářských po Expozici Českosaského Švýcarska.
  • Zoo má k dispozici pouze omezený počet dýní (cca 100 ks), doporučuje proto, aby si lidé donesli pro jistotu vlastní. Stejně tak i nástroje vhodné k dlabání a vyřezávání.
  • V areálu zoo bude zajištěn prodej lampionů a drobných svítících halloweenských rekvizit.
  • Platí zákaz přinášení lampionů na klasické svíčky.
  • Vzhledem k vysoké návštěvnosti této akce a omezené kapacitě parkoviště doporučuje zoo buď přijít pěšky, nebo zaparkovat v centru města.
  • Občerstvení U dvou opiček bude v provozu.

Harmonogram akce:

  • 15.00 - 16.10: dlabání dýní
  • 16.15: vyhlášení NEJ dýně
  • 16.30 – 18.00: strašidelná stezka s úkoly

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru