Teplice - Teplická biorestaurace slaví letos 7. října desáté výročí od svého vzniku. Prošla si pernými časy a i přes to si našla své zákazníky a je velmi vyhledávanou teplickou restaurací. Proto pořádá velkou oslavu, na které bude hlavním hostem MUDr. Kateřina Cajthamlová z pořadu Jste to, co jíte. Zveme vás tedy na tuto velkolepou událost, která začne ve 14h před restaurací na parkovišti.
Celá akce bude moderovaná s živými vstupy a představí se vám zajímaví výrobci a dodavatelé restaurace. Venku bude malý farmářský trh, kde nakoupíte u:
- Špajz Most – farmářský krámek
- Nemléko – výrobce ořechových a obilných nemlék
- Vratislava Wolfová – marmelády, sirupy, pletené hračky
- Konečně vývar Praha – výrobce poctivých a silných vývarů
- Lázeňáček – výrobce oříškových másel alias FAKT NUttttellla
- Janova Pec - pečené müsli, ořechy a výborné sušenky
- Na italské farmě – rizota hnedle hotová, kozí sýry, vína, paštiky
- Čupr bedýnkys ovocem a zeleninou
- Mýdlárna Moravany
- Bohemsca – čisté přírodní limonády a toniky
- PP – chutney, jamy a pesta a další.
- Podzimní věnce od Angely, která vás bude učit i vázat
Uvnitř na dvorku bude workshop (v případě ošklivého počasí uvnitř) Přislíbe je také kompostování se žížalou Vítka Brejchy. Celý seznam se bude postupně doplňovat o další zajímavé
hosty.
Pokud vy sami máte chuť přijít prezentovat vaše výrobky a to, co děláte ve spojení se zdravým životním stylem, pak se ozvěte.
Občerstvení zajišťuje Biorestaurace Zahrada, dýňová polévka, dortíky… jako když se dělávaly dýňové slavnosti v Zahradnictví Dvořák a syn. Ti budou ten den mít dlabání dýní, a tak to můžete rovnou spojit.
Součástí oslavy jsou také soutěže v gastro dovednostech. Bude se závodit v krájení cibule (lékař je zajištěný, nošení čtyř talířů (talířu k rozbíjení dosti), děti budou přebírat hrách.