Cenu hejtmana převzal ortoped Tomáš Novotný, za kulturní oblast Václav Hofmann, za sportovní oblast Jaromír Tvrzník a za regionální rozvoj Pavel Pintr. Foto: Krajská zdravotní
Lidé

Ústecký kraj – Přednosta Ortopedické kliniky Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a.s., Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z. (FZS UJEP a MNUL), MUDr. Tomáš Novotný, Ph.D., MBA, získal Cenu hejtmana Ústeckého kraje za rok 2023 v kategorii Sociální a zdravotní oblast včetně záchrany lidského života. Prestižní ocenění převzal z rukou hejtmana Ústeckého kraje Ing. Jana Schillera v úterý 10. 9. 2024 v Zahradním domě v Teplicích.

Doktor Novotný je krajským koordinátorem ortopedické péče pro nemocnice Krajské zdravotní. Se svými spolupracovníky výrazně přispěl k záchraně zdraví a zlepšení kvality života pacientů obyvatel Ústeckého kraje.

„Zdravotníci a lékaři jsou častými laureáty Ceny hejtmana pro jejich důležitou a obdivuhodnou práci a obětavost. V případě pana doktora Novotného jde nejen o ocenění jeho špičkové práce a inovativních postupů, které k ní využívá, ale také o jeho propacientský přístup. Pokud je vynikající lékař navíc ještě skutečně empatický a snaží se svým pacientům zmírnit stres spojený se zákrokem, jako je tomu u pana doktora Novotného, ocenění si opravdu zaslouží a Cenu hejtmana jsem mu s radostí udělil,“ řekl hejtman Jan Schiller.

„Spolu s mými kolegy z řad lékařů i nelékařského personálu Ortopedické kliniky ústecké Masarykovy nemocnice Krajské zdravotní, máme možnost s podporou vedení realizovat v našem kraji a Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem špičkovou medicínu a poskytovat ortopedickou péči na nejvyšší úrovni. Naše klinika spolupracuje ve výzkumu i v terapii s nejlepšími pracovišti světa. Pravidelně přednášíme na lékařských fakultách, odborných kurzech a konferencích v Čechách i v zahraničí a operujeme naše pacienty nejmodernějšími způsoby. Věřím, že tento trend zachováme a ortopedie bude i nadále v našem kraji prestižním pracovištěm," uvedl k ocenění MUDr. Tomáš Novotný.

MUDr. Tomáš Novotný, Ph.D., MBA

„Velmi mě těší, že lékaři společnosti Krajská zdravotní jsou často oceňováni za mimořádnou práci pro Ústecký kraj. Panu doktoru Tomáši Novotnému gratuluji a jsem přesvědčena, že nebude posledním laureátem Ceny hejtmana z řad zdravotníků společnosti, která je zásadním poskytovatelem zdravotní péče v Ústeckém kraji,“ připojila se ke gratulaci MUDr. Taťána Soharová, generální ředitelka Krajské zdravotní.

Doktor Novotný například působí na Katedře chirurgie Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové a na Katedře ošetřovatelství Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. Vědecká a pedagogická činnost je významnou součástí jeho profesního života.

Se svým týmem MUDr. Novotný úspěšně provedl například rozsáhlou operaci na poškozené endoprotéze kolenního kloubu v součinnosti s kardiochirurgickými specialisty pomocí přístroje Cell Saver, který umožňuje výkon bez nutnosti podání krevních derivátů. Vývoj v ortopedii přináší celou řadu nových možností v léčbě s využitím moderních technologií a materiálů, jako je třeba 3D tisk. Takové operace s náhradami velkých kloubů na ústecké klinice již nejsou novinkou. Díky špičkovým technologiím a vybavení, kterými disponuje Krajská zdravotní, dokáží její lékařští specialisté operovat nejmodernějšími postupy sledujícími aktuální světové trendy. 

Cena hejtmana vyznamenává vynikající občanské zásluhy o rozvoj kraje, hrdinské a jiné výjimečné činy. Uděluje se v pěti kategoriích. Laureáti letos obdrželi od Ústeckého kraje také odměnu ve výši 50 000 Kč.

Cenu za Krajskou zdravotní v minulosti získali:

• 2012 – prof. MUDr. Martin Sameš, CSc., přednosta Neurochirurgické kliniky FZS UJEP a KZ – MNUL

• 2013 – MUDr. Jan Schraml, Ph.D., přednosta Kliniky urologie a robotické chirurgie FZS UJEP a KZ – MNUL

• 2014 – MUDr. Jana Bednářová, primářka Oddělení emergency KZ – MNUL

• 2015 – MUDr. Karel Sláma, primář Oddělení ORL a chirurgie hlavy a krku KZ – MNUL

• 2018 – MUDr. Pavel Dlouhý, primář Infekčního oddělení KZ – MNUL

• 2019 – MUDr. Martina Chodacká, primářka Onkologického oddělení KZ – MNUL a NCV

• 2020 - Mgr. Dana Vaculíková, hlavní hygienička KZ

• 2022 – MUDr. Jan Rejholec, primář Chirurgického oddělení Nemocnice Děčín

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru