Nejvíce škodlivin v ovzduší kvůli odpálené zábavné pyrotechnice zaznamenali meteorologové na Silvestra v Ústí
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Severní Čechy - Ohňostroje a zábavná pyrotechnika jsou nedílnou součástí silvestrovských oslav. Každoročně jsou tak na přelomu roku naměřeny vyšší koncentrace některých škodlivin. O Silvestra roku 2018 však byl průběh navýšení koncentrací PM10 na některých stanicích jiný než obvykle.

„Ve večerních hodinách na Silvestra došlo k zeslabení proudění a vytvoření přízemní teplotní inverze především ve východní polovině Ústeckého kraje a  v Libereckém kraji. K ránu postupně docházelo vlivem zesilování proudění k pozvolnému mizení teplotní inverze od západu. Na některých místech jako například v centru Ústí nad Labem se přízemní teplotní inverze rozpustila až během dopoledne na Nový rok a rozptylové podmínky tam byly delší dobu mírně nepříznivé,“ uvádí ve svém prohlášení Český hydrometeorologický ústav.

1401 ohnostroj inverze

Zdroj: Český hydrometeorologický ústav - Ústí nad Labem

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru