Z poškozeného kontejneru uniklo přes tisíc litrů toxické a hořlavé kapaliny
Foto: HZS Ústeckého kraje
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Hasičská jednotka z Ústí nad Labem v pátek zasahovala při úniku nebezpečné látky (Allylchloridu) v přístavišti v Přístavní ulici, který unikl z poškozeného přepravního kontejneru o objemu 25 000 litrů.

K úniku přibližně 1100 litrů toxické a hořlavé kapaliny do železničního náspu došlo při překládání kontejneru. Hasiči vytyčili hranice nebezpečné zóny, obsluha překladiště umístila poškozený kontejner do úkapové jímky a Policie ČR uzavřela na devadesát minut komunikaci v Přístavní ulici. Na likvidaci události spolupracovali též zástupci Spolchemie, a.s., SČVK, Povodí Labe a Životního prostředí.

0909kontejner2

Foto: HZS Ústeckého kraje

V nedělních dopoledních hodinách proběhla nutná příprava vagonu, naložení kontejneru a ve 14:25 hodin byl poškozený kontejner transportován po železnici do Spolchemie, a.s. k likvidaci. Hladký průběh transportu zajišťovala Městská policie Ústí nad Labem a Policie ČR. Z důvodu bezpečného průjezdu byly krátkodobě vyklizeny nástupiště na Hlavním i Západním nádraží v Ústí nad Labem. Během celého zásahu nedošlo k žádnému zranění.

0909kontejner3

Foto: HZS Ústeckého kraje

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru