Usnadňuje práci, zachraňuje životy: Během Týdne krevní plazmy se podařilo vybrat rekordní množství této životodárné tekutiny!
Náměstek Zdeněk Matouš na ústecké pobočce Plasma Place. Foto: Krajský úřad Ústeckého kraje
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Odběrové centrum Plasma Place uspořádalo již podruhé Týden krevní plazmy. Jeho smyslem je připomenout důležitost dárcovství krevní plazmy a upozornit na nedostatek této životodárné tekutiny.

Všichni dárci, kteří dorazili od 14. do 27. října, dostali certifikát a dárek. Nakonec se podařilo i překonat rekord v počtu litrů odebrané plazmy. V Ústí nad Labem přišel dárce podpořit náměstek hejtmana pro regionální rozvoj Zdeněk Matouš.

„Dárcům patří velké poděkování, protože vedle krve je právě krevní plazma tím, co lékařům usnadňuje jejich práci a zachraňuje životy. Kromě toho ale musím ocenit také personál odběrového centra, protože i během těchto hektických dní vše zvládnul s lehkostí, profesionalitou a dobrou náladou,“ řekl náměstek Zdeněk Matouš.

Během dvou týdnů se u Plasma Place podařilo vybrat dohromady 2394 litrů krevní plazmy. Za dárci přišli také známé osobnosti. V Praze to byl tenista Tomáš Berdych a rybář Jakub Vágner, V Ústí nad Labem kromě náměstka Matouše hokejista Jan Čaloun, České Budějovice navštívil hokejista Aleš Kotalík.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru