AKTUÁLNĚ: V Česku jsou první tři nakažení koronavirem. Jeden z nich je z Ústeckého kraje
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

ČR - Koronavirus dorazil i do Česka. V současné době jsou v České republice hlášeny tři případy nakažení virem COVID-19, známým také pod pojmem koronavirus. Dva pacienti jsou v nemocnici na Bulovce, jeden pacient je v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem.

„V České republice máme první tři případy COVID-19. Byly potvrzené Národní referenční laboratoří,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Dva pacienti jsou v nemocnici na Bulovce, muž z Česka (1952) a Američanka (1999). V Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem leží muž (1976), který byl na lyžařské dovolené v Itálii. Cestoval autem s rodinou, manželkou a čtyřmi dětmi. Ti jsou v domácí karanténě a bez příznaků. Budeme je sledovat, dodal Adam Vojtěch. Ani u jednoho z pacientů není průběh nemoci závažný.

Prosíme naše čtenáře a nejen je, aby zachovali klid a nepropadali panice. Nakažení pacienti jsou v péči lékařů, tudíž není důvod k obavám, ani k předzásobování se potravinami. O přehnané hysterii informoval nedávno také Hasičský záchranný sbor: http://www.tisnovalinka.cz/tiskove-zpravy/hasici/5443-cesi-panikari-jako-pred-apokalypsou-neni-duvod-se-predzasobovat-potravinami-vzkazuji-hasici

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru