Městská policie začala rozvážet desinfekční prostředky do škol a domovů seniorů
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Rada města na svém pondělním jednání schválila mimořádně rozpočtové opatření ve výši 800 000 korun na nákup dezinfekčních prostředků pro základní i mateřské školy, pro domovy seniorů a dům dětí a mládeže. Savo a další desinfekční prostředky začali v pondělí odpoledne rozvážet příslušníci městské policie do domovů seniorů. Rozvoz do škol a dalších zařízení bude pokračovat v úterý.

„Zatím jde o prostředky na úklid a desinfekci povrchů, ale snažíme se zajistit i hygienické gely a další osobní ochranné pomůcky, aby je senioři i školáci měli k dispozici,“ vysvětlil primátor Petr Nedvědický. Město má ve skladu dostatečnou zásobu Sava a podobných prostředků, gely pro osobní hygienu bude třeba dokoupit.

Senioři 70+ jsou nejohroženější skupina, bezpečnostní rada státu doporučila omezení návštěv v domovech seniorů, léčebnách dlouhodobě nemocných a podobných zařízeních.

„Projednali jsme informace o situaci s výskytem koronaviru. Zatím jediný nakažený v Ústeckém kraji je sice z Děčína, ale nechceme nic podcenit. Už minulý týden jsme jednali s krajskými hygieniky a domluvili s dopravním podnikem zvýšení desinfekce vozů MHD. Nyní chceme zajistit do školních tříd a do domovů seniorů desinfekční gely, savo a další prostředky. Je to doplnění zásob, které v řadě zařízení již mají. Rozvezou je strážníci městské policie,“ uvedl primátor Petr Nedvědický. Jak dodal, vedení města je připraveno poskytnout hygienikům a dalším odborníkům potřebnou podporu a součinnost.

První tři případy nákazy koronavirem se v České republice objevily v neděli. Všichni nakažení přicestovali z Itálie. V nemocnici na Bulovce v Praze byli nejdříve hospitalizováni muž z Prahy a americká studentka z Itálie. Nakažený z Děčína, který byl původně hospitalizován v Ústí nad Labem, byl v neděli v podvečer převezen také na Bulovku.

Zdravotníci doporučují zvýšenou hygienu, při podezření na nákazu by lidé neměli chodit k lékaři, ale spojit se s ním telefonicky.

Kontaktní číslo na Krajskou hygienickou stanici v Ústí nad Labem je 477 755 110. Infolinky Státního zdravotního ústavu: 724 810 106 a 725 191 367.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru