Nemocnice v Ústí bojuje s kritickým nedostatkem krve skupiny 0 negativní
Chladící box na uchovávání odebrané krve. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Nemocnice v Ústí nad Labem bojuje s kritickým nedostatkem krve skupiny 0 negativní. Na svých stránkách to uvedla společnost Krajská zdravotní, pod kterou ústecká nemocnice spadá.

„Transfuzní oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, které zásobuje krví několik nemocnic Ústeckého kraje (Děčín, Litoměřice, Roudnice n. L., Rumburk, Teplice, Ústí nad Labem), má nyní kritický nedostatek krví univerzální krevní skupiny 0 negativní. Prosíme všechny 0 negativní dárce, kteří jsou minimálně 3 měsíce od posledního odběru plné krve a zároveň jsou zdravotně v pořádku, aby se dostavili k odběru na transfuzní oddělení v Masarykově nemocnici,“ píše se ve výzvě, pod kterou je podepsán primář MUDr. Jiří Masopust.

Krevní skupina 0 je tzv. univerzální skupina, kterou je možné podat z důvodu časové tísně kterémukoli příjemci. „Prosíme i ostatní obyvatele okresu Ústí n. L., Litoměřice a Teplice ve věku 18-60 let s krevní skupinou 0 negativní, kteří doposud krev nedarovali, aby zvážili možnost pomoci pacientům závislým na transfuzích a navštívili naše transfuzní oddělení. Odběry se provádějí v pracovní dny mezi 7.00-9.00 hod. Roušky nejsou nutné! Děkujeme za pochopení,“ uvádí ve výzvě ústecká nemocnice.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru