Žena se nechala vlákat do podvodu. Zřejmě netušila, že porušuje zákon
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Policejní komisař zahájil trestní stíhání 33leté ženy pro trestný čin Legalizace výnosů z trestné činnosti z nedbalosti. V době, kdy byla bez práce si přes internetové portály hledala brigádu. Vzhledem k tomu, že byla časově omezena kvůli malému dítěti, tak se nechala neznámou osobou vystupující pod jménem Ing. Jiří Domince vmanipulovat do podvodu.

S touto osobou komunikovala pouze přes mail a nikdy se s ní nesetkala. Plnila pouze instrukce, které jí dotyčný psal a jejím výdělkem bylo 2 krát 2 tisíce korun. Dotyčný ženu oslovil s nabídkou práce pro společnost působící v Austrálii, kdy si na své jméno založila účet a dispoziční právo poté zpřístupnila tomuto muži. Následně na tento účet došly různé finanční částky za nákup nedodaného zboží od klientů nakupujících přes podvodně provozovaný e-shop „domaci-nakupy.cz“, který je v současné době předmětem dalšího šetření ústeckých kriminalistů.

Obviněná na základě dalšího pokynu od výše jmenovaného, posléze z tohoto účtu vybrala finanční obnos. Za obnos nakoupila kryptoměnu (Bitcoiny) a zároveň mu umožnila dvě další bezhotovostní platby přes její platební kartu. Nejenom, že poskytla dispoziční právo ke svému účtu, ale i platební kartě a internetovým transakcím. Tím naplnila skutkovou podstatu trestného činu Legalizace výnosů z trestné činnosti a hrozí jí trest odnětí svobody až do výše 1 roku, zákaz činnosti nebo propadnutí věci," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru