Poděkování i finanční odměna. Krajská zdravotní ocenila nasazení zaměstnanců v péči o pacienty s nemocí covid-19
Pacienta s covid-19 zachránili v nemocnici Krajské zdravotní pomocí mimotělního oběhu. Foto: KZ
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Představenstvo Krajské zdravotní, a. s., (KZ) na svém jednání v pátek 30. října 2020 ocenilo pracovní nasazení zaměstnanců v péči o pacienty s nemocí COVID-19.

V nemocnicích v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích, Mostě a Chomutově zdravotníci ve složité situaci s velkým úsilím zvládají rostoucí počet pacientů s nemocí způsobenou nákazou novým koronavirem SARS-CoV-2 vyžadujících hospitalizaci.

„Počet případů nového infekčního onemocnění nyní velkou rychlostí denně narůstá. A s tím také potřeba operativního navyšování standardních a intenzivních lůžek v našich nemocnicích. Na Krajské zdravotní, a. s., jako největším lůžkovém zdravotnické zařízení v České republice a největším poskytovateli zdravotní péče v Ústeckém kraji, pochopitelně leží velká zodpovědnost. Profesionalita a vysoké nasazení všech zaměstnanců v první linii se ukázaly již při zvládání nástupu pandemie letos na jaře.

Ocenění si zaslouží všichni, kdo se starají o pacienty s nemocí COVID-19, i ti, kteří se ve spolupráci s Ústeckým krajem a dalšími nemocnicemi podílejí na koordinaci této péče. Chtěl bych jim spolu se všemi členy představenstva poděkovat a povzbudit je do dalších týdnů, které budou zásadní,“ uvedl Ing. Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní, a. s.

„Poděkování bude mít také formu odměn za práci během první vlny pandemie. Z dotačního programu ministerstva zdravotnictví zaměřeného na vyplacení mimořádných odměn zaměstnancům v pracovním poměru jako zvláštní ocenění státu pro zaměstnance poskytovatelů lůžkové péče vyplatí Krajská zdravotní, a. s., každému zdravotnickému pracovníkovi 75 000 Kč, každému nezdravotnickému pracovníkovi 30 000 Kč, za uznatelné období 1. 3. – 31. 5. 2020,“ připomněl Ing. Jiří Novák.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru