Běžci i přes nepřízeň počasí sportují ve prospěch ústeckých zdravotníků
Běhat se dá i v zimě. Na snímku (zleva) Terezka Černecká, Zuzka Kotěšovcová a Janča Ptáčková. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Dvacet čtyři tisíc devět set korun, tolik dosahoval výtěžek virtuálního charitativního běhu v neděli večer 7. února ve prospěch ústecké Kliniky anesteziologie a perioperační medicíny (KAPIM). Sportovní akce probíhá do poloviny února a pořádají ji organizátoři Milada tour.

„Letošní výtěžek z akce věnujeme klinice KAPIM Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, která v posledních měsících prochází velkou zatěžkávací zkouškou a denně pečuje o stovky pacientů. Víme, že sportovci jsou z aktuální situace smutní, ale pevně věříme, že se podobně jako na jaře (pozn. red. roku 2020) dokážeme semknout a společně oceníme ty, kteří si to za své maximální úsilí opravdu zaslouží,“ uvedl organizátor Michal Neustupa.

Virtual Charity Run 2021 navázal na loňský úspěšný ročník, do kterého se zapojilo téměř 1 200 sportovců, kteří přispěli částkou více než 180 000 Kč. „Výtěžek v symbolické výši 111 111 Kč byl věnován infekčnímu oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Zbylá částka posloužila pečovatelské službě v Ústí nad Labem na nákup tří kusů generátorů ozonu pro dezinfekci svých prostor,“ doplnil organizátor.

 

Vypsány jsou oblíbené běžecké trasy na 5 a 10 km. Novinkou je nesoutěžní trasa na 5 km chůze. Princip účasti je jednoduchý. Zájemci si vyberou den a trasu, zaregistrují se na www.miladatour.cz a pak už jen stačí zajít si do parku, do lesa nebo kamkoli, kde se rádi prochází nebo běhají. Přispět třeba jen svou účastí a registrací mohou samozřejmě i Ti, kteří závodit nemohou nebo nechtějí.

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru