Kontroly bezdomovců ve městě pokračují. Do azylového domu se často nedostanou, nevydrží totiž střízliví
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - I nadále pokračují kontroly lidí bez domova, kteří nevyužívají charitativní zařízení a přebývají ve volné přírodě. Vzhledem k tomu, že teploty v noci klesají hluboko pod bod mrazu, zaměřují se hlídky strážníků především na jejich zdraví a kontrolují, zda tyto osoby nejsou podchlazené, či zda netrpí nějakými zdravotními problémy.

Dále bezdomovce informují, kam a na koho se mohou obrátit v situacích, kdy nemají co jíst nebo nemají kde spát. Po těchto poučeních předávají strážníci bezdomovcům leták, kde tito lidé naleznou veškerá spojení na charitativní organizace.

2202bezdomovcikz2

Foto: MP Ústí nad Labem

Denně takto strážníci navštíví sedm jim známých míst, kde se bezdomovci tito zdržují. Přetrvávajícím problémem zůstává fakt, že do charitativního zařízení nemohou lidé bez domova přijít v podnapilém stavu, což je u nich velmi často nepřekonatelná překážka.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru