Město pomůže lidem s nižšími příjmy, nabídne jim respirátory zdarma
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Povinnou výbavou každého občana musí být podle rozhodnutí vlády v příštích týdnech respirátor. Bez něj je zakázaný vstup do obchodů či MHD.

Občané musí mít nasazený minimálně respirátor typu FFP2 či KN95. „Děkujeme všem, kteří tuto záležitost nepodceňují. Nemusí to být příjemné, ale je to důležité opatření pro zpomalení šíření nákazy,“ uvedl náměstek primátora pro sociální oblast Tomáš Vlach.

Město proto zajistilo ve spolupráci s potravinovou bankou a Ministerstvem práce a sociálních věcí ČR respirátory a roušky pro občany s nižšími příjmy, kterým na jejich nákup nestačí prostředky.

„Snažíme se po celou dobu probíhající pandemie v rámci možností města pomáhat občanům a podnikatelům. Další krok je nabídnout lidem v nouzi respirátory, které jsou důležité pro snížení rizika přenosu viru,“ dodal náměstek Vlach.

Respirátory budou vydávány na základě posouzení odborem sociálních věcí magistrátu i v rámci jednotlivých městských obvodů nebo městskou policií.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru