Ústí nesouhlasí s koncem uhlí v roce 2038. Vládu vyzývá k dřívějšímu útlumu těžby
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Rada města vyjádřila nesouhlas s navrženým termínem konce uhlí 2038 a vyzývá vládu, aby přijala termín konce uhlí v roce 2033.

Současně žádá, aby vláda pověřila příslušné členy vlády přípravou opatření, která zajistí sociální situaci osob, které budou útlumem těžby a spalování uhlí postiženy (například včetně výsluhových příspěvků pro všechny zaměstnance společností těžících a spalujících uhlí, kteří přijdou o práci).

Radní také žádají vládu, aby intenzivně řešila využití evropských zdrojů financí pro potřebnou transformaci se speciálním akcentem transformace teplárenství, které se týká všech krajů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru