Ústí chystá novinku v třídění odpadků. Žlutý kontejner bude i na kovové obaly
Ilustrační snímek. Zdroj foto: Magistrát města Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ústečané budou moci vyhazovat kovové obaly do kontejnerů určených na plast. Rozšířený systém sběru komunálních odpadů začne platit od 1. června. 

"Jelikož jsou plasty ze žlutých kontejnerů dále ručně dotřiďovány podle barev a materiálů na třídicí lince, je relativně snadné takto dotřiďovat také další druhy odpadu. Tento způsob sběru je nejrozumnějším způsobem, jak snížit produkci směsného komunálního odpadu a efektivně třídit a svážet i drobné kovy z domácností," píše se na stránkách ústeckého magistrátu.

Do žlutých kontejnerů se od 1. června 2021 bude moci odkládat:

  • nápojové plechovky a konzervy
  • hliníkové obaly a alobal
  • hliníková víčka od mléčných produktů
  • kovové zátky, tuby, kancelářské sponky a další drobné kovové odpady

Žluté kontejnery nebudou určeny pro vyhození velkých kusů kovů. Ty stále patří pouze do výkupen surovin či na sběrné dvory.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru