STALO SE: Muž se chtěl utopit v Labi, policista neváhal ani vteřinu a skočil za ním. S kolegou mu zachránili život
Foto: Policie ČR
Ústí nad Labem

Děčín - Ve čtvrtek 13. října 2022 v 17:30 hodin vyslal operační důstojník linky 158 hlídku policistů Oddělení hlídkové služby Děčín k prověření oznámení o přestupkovém jednání 35letého muže do Děčína 32 - Boletic nad Labem. Poté, co policisté dorazili na místo, se zde již zmiňovaný muž nenacházel.

Na základě popisu po něm policisté začali pátrat. Muže vypátrali na silnici v Děčíně – Nebočadech. Ten v okamžiku, kdy zahlédl policisty, přeběhl na cyklostezku, přelezl přes zábradlí a balancoval na hraně zdi a současně křičel na policisty, aby se k němu nepřibližovali, že ublíží jim nebo sobě.

Po několika marných pokusech ze strany policistů k vyjednávání, uvedený muž seskočil ze zdi a vstoupil na břehu do řeky Labe a začal plavat. Nereagoval na žádnou z několika výzev policistů k návratu na břeh a nadále v toku Labe plaval směrem k Děčínu. Po krátké chvíli přestal na podněty a výzvy hlídky úplně reagovat. Bylo zřejmé, že v chladné vodě přestal plavat a začal se topit. Podpraporčík Tomáš Kamín neváhal a ihned skočil za mužem do vody. Když doplaval k jeho tělu, které již plulo bezvládně po hladině s obličejem pod vodou, vytáhl muži hlavu nad hladinu a plaval s ním ke břehu. Záchranu ztěžovala studená voda, mokré oblečení a nebezpečí spodních proudů. Společnými silami s kolegou podpraporčíkem Miroslavem Fiřtem tonoucího vytáhli z vody. Muž zpočátku nejevil žádnou aktivitu, policisté zkontrolovali životní funkce a ihned započali s oživováním. Po několika stlačeních hrudníku došlo k obnovení životních funkcí. Do příjezdu zdravotnické záchranné služby policisté stav muže kontrolovali a udržovali jej při vědomí a následně ho předali do péče zdravotníků.

"Díky rychlému a bezprostřednímu zásahu zachránili policisté podpraporčík Tomáš Kamín a podpraporčík Miroslav Fiřt muži život a za profesionálně odvedenou práci patří oběma velké poděkování," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru