SPOLCHEMIE – moderní a udržitelná firma „za rohem“
Zásadní důraz klade firma na vysokou úroveň bezpečnosti a její neustálé zvyšování. Letos například vnitropodniková hasičská jednotka získala nový moderní hasičský vůz za šest milionů korun.
Ústí nad Labem

Pryč jsou doby, kdy chemický závod nedaleko města představoval pro své okolí hrozbu. Doba se změnila a ústecká SPOLCHEMIE – Spolek pro chemickou a hutní výrobu je i nadále nejen jedním z nejvýznamnějších regionálních zaměstnavatelů, ale mluví se o ní stále více jako o moderní a bezpečné společnosti s velkým potenciálem do budoucna.

Aktivity v posledních letech posunuly celou tuto moderní firmu ještě mnohem dál. S vědomím, jak je důležité chránit ovzduší, klima, přírodu i lidi, investuje do nejmodernějších technologií, hledá šetrná a úsporná řešení, vyvíjí produkty s minimálním dopadem na životní prostředí a stará se nejen o své zaměstnance, ale pomáhá také obyvatelům Ústí i celého regionu. Aktivity firmy v oblasti životního prostředí, bezpečnosti, společnosti, vlastních zaměstnanců a ekonomické oblasti zastřešuje koncept Udržitelný rozvoj SPOLCHEMIE.

Miliardové investice putují do nových technologií, které splňují nejpřísnější standardy bezpečnosti a ochrany životního prostředí. Před pěti lety spuštěná nová membránová elektrolýza umožňuje nejen vyrábět bez použití rtuti, ale jejím vedlejším produktem je vodík, dnes často zmiňované bezemisní palivo. SPOLCHEMIE intenzivně spolupracuje s řadou firem a organizací na jeho dalším využití především v hromadné dopravě. Vodíkem ze SPOLCHEMIE poháněné autobusy či vlaky bychom již za několik let mohli potkat v našem městě nebo na regionálních železničních tratích. Rozšíření bezemisních paliv zlepšuje ovzduší v regionu a snižuje závislost na fosilních palivech. V minulém roce firma navíc učinila další významný krok ke snížení své uhlíkové stopy – začala odebírat výhradně bezemisní elektrickou energii z českých jaderných elektráren.

edeniky 4823

Mezi řadu ekologii přínosných projektů patří i rozvíjení možností využití vodíku vyráběného jako vedlejší produkt membránové elektrolýzy. V následujících letechby mohl být využíván nejen k bezemistnímu pohonu městských autobusů, ale také vlaků na regionálních tratích.

Ve vztahu ke společnosti, svému okolí a regionu chce chemička být nadále dobrým, přínosným důvěryhodným i bezpečným sousedem. Podporuje řadu veřejně prospěšných projektů a aktivit – ať již formou úspěšného minigrantového programu nebo partnerstvími v dalších oblastech – např. ústecký půlmaraton, Ústecké Vánoce, Velikonoce či Ústecký food festival. V oblasti bezpečnosti zaměstnanců firma vloni spustil program s názvem „... protože na zdraví záleží“, který posiluje bezpečnost pracovního prostředí i firemní bezpečnostní kulturu. Je zároveň integrální součástí nového moderního varovného systému obyvatelstva a velké investice putují i do dalších oblastí posilujících bezpečnost i připravenost – posledním příkladem je například moderní vybavení podnikové hasičské jednotky.

SPOLCHEMIE je celoevropsky významným výrobcem pryskyřic, hydroxidů a chlorové chemie S jejími produkty se můžeme potkat na každém kroku- ať už jde o ochranné nátěry aut, barvy a laky na dřevo a kov, elektroniku nebo léky. Současným i potenciálním zaměstnancům nabízí stabilitu a široké možnosti osobního i profesního rozvoje.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru