Zdravotníci Krajské zdravotní připomenou Světový den mrtvice. Tady se dozvíte důležité informace i možnosti prevence
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Mrtvice je závažné onemocnění s vysokou úmrtností a často s následnou trvalou invaliditou v případě přežití. Před riziky cévní mozkové příhody varuje i Světový den cévní mozkové příhody, který si připomeneme 29. října. Odborníci z Krajské zdravotní, a.s., (KZ) nabídnou zájemcům v návaznosti na to veškeré důležité informace o tomto onemocnění i možnost následného preventivního vyšetření.

Znáte příznaky cévní mozkové příhody? Víte, jak správně reagovat a jak pomoci postiženému při mrtvici? Chcete vědět důležité informace o iktovém centru v nemocnici ve vašem městě? Iktová centra a neurologická oddělení KZ ve spolupráci s iniciativou Čas je mozek a Zdravotnickou záchrannou službou Ústeckého kraje připravily osvětovou akci, která proběhne u příležitosti Světového dne cévní mozkové příhody v pondělí 31. října 2022 v prostorách nemocnic KZ, kde budou připraveny také tištěné materiály, ale také ve dvou obchodních centrech.

Ústí nad Labem

  • Atrium Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem 10:00 – 13:00 hodin, OC Forum 9:00 – 13:00 hodin (také Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje, sanita a ukázky resuscitací, první pomoci)

Most

  • OC Central Most 9.00 – 15.00 hodin (s přestávkou 12.00 – 13.00 hodin)

Děčín

  • Neurologické oddělení Nemocnice Děčín, o.z., pavilon C (budova staré interny) 13.00 – 14.30 hodin stánek, poskytování informací a letáků o CMP

Teplice

  • Urgentní příjem Nemocnice Teplice, o.z., přístavba pavilonu F – stanoviště s poskytováním informací a letáků o CMP

Chomutov

  • Neurologické oddělení Nemocnice Chomutov, o.z. – informační stánek bude umístěn v předsálí neurologické jednotky intenzivní péče (budova D, 3. nadzemní podlaží) a neurologické ambulance (budova B, poliklinika) – k dispozici budou informační letáky a brožury o cévní mozkové příhodě, jejích příznacích, co dělat při jejich vzniku a také jak mrtvici předcházet

Litoměřice

  • Neurologické oddělení Nemocnice Litoměřice, o.z., před ambulancí (pavilon B, 1. nadzemní podlaží) a na oddělení (pavilon E, 4. nadzemní podlaží) budou k dispozici informační letáky o CMP

Ve všech iktových centrech KZ od roku 2021 probíhá akce iktového programu Ústeckého kraje - „Odhal své aneuryzma“ k prevenci rodinných výskytů mozkových krvácení v souvislosti s prasknutím mozkové výdutě (aneuryzmatu). Pokud se v rodině pacienta vyskytla krvácivá cévní mozková příhoda nebo přímo poznaná ruptura aneuryzmatu, bude po poučení nabídnuto pacientovi a blízkým příbuzným vyšetření, které skrytou výduť odhalí.

Možnost přihlásit se na vyšetření mají zájemci i nadále cestou e-mailového kontaktu na adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Informace také na https://www.facebook.com/events/524204982415744.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru