Blíží se Dušičky. Dejte si pozor na sváteční řidiče i zloděje
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

ČR - Období Dušiček se vyznačuje zvýšeným provozem na silnicích a to především v blízkosti hřbitovů a pietních míst. Toto období je však také spojené s krádežemi, při kterých pachatelé zneužívají nepozornosti návštěvníků hřbitovů k vlastnímu obohacení.

Policie České republiky se proto bude v této době věnovat ve zvýšené míře řidičům a dopravní situaci na pozemních komunikacích, veřejnému pořádku v bezprostředním okolí hřbitovů, i bezpečnosti jejich návštěvníků. Jelikož každoročně dochází k situacím, jež mohou celou atmosféru tohoto svátečního dne narušit, připravili jsme pár preventivních rad a informací, které mohou toto riziko snížit.

Nehodovost v období uctívání památky zesnulých je nejvíce ovlivňována počasím, chováním řidičů a technickým stavem vozidla. Za volant usedne také více svátečních řidičů, pro které je typická opatrná a především pomalejší jízda. Problematické může být i parkování v okolí hřbitovů, kde bude více parkujících vozidel a také přicházejících a odcházejících návštěvníků. Při odchodu od vozidla zkontrolujte, že v něm není nic, co by mohlo přilákat nechtěnou pozornost zlodějů.

"Dušičky se vyznačují zvýšenou návštěvností hřbitovů, kam lidé přicházejí uctít své zesnulé blízké. Řada pachatelů v tuto dobu využívá situace k majetkové trestné činnosti a přímo na hřbitovech okrádá návštěvníky o jejich osobní věci. Nejčastěji je to v okamžiku, kdy se návštěvníci věnují úpravě hrobu a poleví v ostražitosti při hlídání svých odložených tašek a kabelek," uvedl policejní mluvčí Ladislav Beránek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru