OPRAVDU SE STALO: Zubař vykazoval smyšlené zákroky u stovek lidí, přišel si na dva miliony
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Most - Mostečtí kriminalisté rozpletli dva roky rozpracovaný a v poslední době ojedinělý případ z lékařského prostředí. Výsledkem této dlouhodobé práce je zahájení trestního stíhání 38letého muže ze spáchání pokračujícího zločinu podvodu.

Muž si nezákonnou činností přišel na pěknou sumu peněz, a to na 2,4 milionu korun. V posledních pěti letech měl zubař z Mostecka, jako každý jiný dentista, provést pacientům mnoho lékařských zákroků. "Vyšetřovatel ovšem zjistil, že u 493 ošetřených lidí měl doktor vykázat zdravotní úkony, které nebyly ve skutečnosti provedeny. Policisté v průběhu prověřování vyslechli několik stovek pacientů, kteří byli registrováni v dané zubní ordinaci," říká mluvčí policistů Václav Krieger.

Podle kriminalistů ze své pozice lékaře úmyslně vykazoval neprovedenou zdravotní péči, která šla na vrub poškozeným pojišťovnám. Podvedené společnosti na základě nepravdivých informací a v dobré víře všechny smyšlené zákroky proplatily. Tímto jednáním způsobil stomatolog značnou škodu, kdy horní hranice trestu v případě uznání viny je v trestním zákoně uvedena na osm let.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru