Seniorka volala ze svého bytu o pomoc, dveře museli otevřít strážníci
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ve čtvrtek 3. listopadu v 6:30 byla na žádost operačního střediska městské policie vyslána hlídka strážníků do ulice Šípková, z důvodu oznámení občana, který operátorovi sdělil, že jeho sousedka volá o pomoc a on má obavy o její zdraví.

Na místě se k strážníkům přihlásil oznamovatel, který hlídku doprovodil k bytu, kde zmiňovaná žena vyššího věku bydlí. Přes zavřené dveře bylo slyšet pouze volání o pomoc. Hlídka se pokusila s dotyčnou ženou komunikovat, zda není zraněna, ale to se jí nepodařilo. Z tohoto důvodu byla na místo přivolána hlídka strážníků ze skupiny operačního zákroku, která za použití sady na otevíraní dveří byt otevřela.

0911mpulkz2

Foto: MP Ústí nad Labem

Po otevření bytu hlídka spatřila v kuchyni ležící seniorku, která začala s hlídkou komunikovat, ale nepamatovala si, co jí přihodilo. Vhledem k jejímu zdravotnímu stavu byla na místo přivolána zdravotní záchranná služba, která ženě poskytla první pomoc a následně byla zdravotníky převezena k dalšímu vyšetření do Masarykovy nemocnice. Strážníci poté kontaktovali dceru postižené, která se na místo dostavila a od strážníků si převzala klíče od bytu své matky. Dále hlídce sdělila, že drobné poškození dveří, které vznikly při otevíraní dveří nemají strážníci řešit a poděkovala jim za pomoc, kterou poskytli její matce.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru