Cizinci okrádali seniory v Teplicích a Ústí, oba skončili ve vazbě
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Teplicko, Ústecko - Sérii krádeží na osobách především seniorského věku objasnili tepličtí policisté. V průběhu prosince a ledna bylo na policii oznámeno pět případů, kdy lidem zmizely z batohu osobní věci. Všechny případy byly totožné, kdy z batohu, který měly dotyčné osoby na zádech, jim někdo v nestřeženém okamžiku vytáhl peněženku, mobilní telefon, doklady, platební kartu nebo finanční hotovost.

Policisté se začali případy intenzivně zabývat a dobrou operativní činností se podařilo ztotožnit dvojici cizinců, muže a ženu (oba 42 let), kteří byli pro policisty známé firmy. Oba již za krádeže pobývali v minulosti za mřížemi. Navíc se zjistilo, že obdobné krádeže páchali i v Ústí nad Labem. V Teplicích jim policisté přičetli ještě jednu krádež na zastávce MHD ze září loňského roku, kdy po vzájemné domluvě žena zastoupila cestu poškozenému seniorovi a zezadu se na něj natlačil spolupachatel, který mu taktéž z batohu vytáhl peněženku s doklady a penězi.

"Na území města Teplice způsobili poškozeným celkovou škodu téměř 30 tisíc korun. Oběma zlodějům bylo sděleno obvinění z krádeží a vzhledem k jejich bohaté trestní minulosti byl podán podnět k návrhu na vzetí obviněných do vazby. Tomu soud vyhověl a oba si počkají na vynesení rozsudku o jejich trestu za zdmi věznice," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru