Policistům se podařilo objasnit sérii vloupaček v Ústí. Pachatel vykrádal rodinné domy i zahradní chatky
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ústeckým policistům se podařil objasnit sérii vloupání do zahradních chat a tří rodinných domů. V prvním lednovém týdnu policisté zadrželi 48letého muže, který se v průběhu zhruba tří měsíců vloupal do desítky zahradních chat v různých zahrádkářských koloniích v teritoriu obvodu město.

Ze zahradních chat převážně odcizil věci, které zde majitelé před zazimováním chaty nechali. Jednalo se převážně o elektroniku, oblečení, nářadí, světelná a pohybová čidla a další věci, které lze snadno zpeněžit. Rovněž se koncem měsíce září a října vloupal do rodinných domů, kde bral vše, co mu přišlo pod ruku (mobilní telefony, notebook, videokameru, boty, oblečení atd.).

"Tímto jednáním způsobil škodu kolem 122 tisíc korun. Osmačtyřicetiletý muž byl obviněn z trestného činu Krádeže a Porušování domovní svobody, za což mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 3 let. Policejní komisař podal soudci návrh na vzetí obviněného do vazby, který byl akceptován a obviněný byl eskortován do vazební věznice," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru