Česko poprvé v tomto roce zasáhne vydatné sněžení. Kde a kolik napadne?
Svezeme se konečně? Ilustrační foto
Ústí nad Labem

ČR - Nemožné se brzy stane skutečností. Harto (též Fien), mělká, ale pilná tlaková níže, která uprostřed pracovního týdne přejde přes naše území, přinese vcelku vydatné srážky, které vzhledem k teplotám budou sněhové i v nejnižších polohách. Nabízí se hned několik otázek: Dojde ke zvratu a zima se přestane řídit heslem „teplá je dobrá“?

Poradí si flotily autobusů, tramvají a trolejbusů se sněhovou kalamitou? Čeká nás vůbec nějaká sněhová kalamita? Nejsme náhodou svědky zločinu v podobě poutavého (clickbaitového) titulku? A je počasí reálné? Nejedná se jen o simulaci? Co i když my jsme pouhou simulací? Existuje vůbec Pražský hrad? Jsou jeho dobyvatelé opravdoví hráči, nebo pouze NPCčka? Je autor tohoto textu v pořádku? Není autorem tohoto textu primitivní umělá inteligence? Co je pravda a co lež? Jonathan Frakes na Hrad!

17. ledna 2023, úterý: Do cca 9:00 velká oblačnost, od cca 9:00 do cca 18:00 zmenšená oblačnost, od cca 18:00 do cca 0:00 opět velká oblačnost. V nočních a ranních hodinách ojediněle slabá přeháňka, jinak bez přeháněk. Nejvyšší odpolední teploty okolo 1 až 5 °C.

18. ledna 2023, středa: Jak Čecháček (numerický model ALADIN), tak Globalista (numerický model GFS) se shodují v tom, že nejvíce srážek (sněhu) spadne v jižní polovině Čech, konkrétně až 25 mm neboli až 25 cm. Sněhové vločky budou, v celé republice, na zem dopadat při teplotách převážně v rozmezí 1 až -1 °C. Podchlazení bolševici by pravděpodobně zvládli nižší teplůtky, nám holt musí stačit plus minus bod mrazu, poněvadž horkokrevní kapitalisté většinu chladu rozkradli. Oba numerické modely se dále shodují v tom, že nejméně zasněží v severozápadních Čechách. Zase. Nejmenovaný rakouský model však počítá se sněžením i na severozápadě Čech. Vzhledem k tomu, že v Podkrušnohoří a na dalších místech Ústeckého kraje odpoledne teploty vystoupají na 2 až 3 °C, je to stejně jedno. Hory ale obsadí celodenní mráz, a tak by sníh přišel vhod. Tak snad bude mít Rakušák pravdu, ačkoli s největší pravděpodobností se severozápadním Čechám sněžení opravdu vyhne... Ráno v minimu kolem 1 až -3 °C.

19. ledna 2023, čtvrtek: Spíše polojasno, možná až skoro jasno. Nejvyšší odpolední teploty okolo 0 až 4 °C, nejnižší ranní teploty kolem -1 až -5 °C.

Ladovská zima je prozatím mimo hru, jak vidno. Avšak vše se může rychle změnit.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru