Ústecké Vánoce měly úspěch, velkou návštěvnost zaznamenal kulturní program i prodejní stánky
Foto: HZS Ústeckého kraje
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ústecké Vánoce, které se konaly od 27. listopadu do 23. prosince na Lidickém náměstí, byly hojně navštěvovány po celou dobu konání Vánočních trhů, a to i díky zajímavému každodennímu kulturnímu programu.

Největší zájem diváků mělo tradičně slavnostní zahájení a rozsvícení vánočního stromu dne 27. 11., kdy vystoupil český zpěvák a muzikálový herec Josef Vágner. Mezi dalšími známými hosty se objevili např. Petra Černocká, Magda Malá, Leona Machálková, Václav Noid Bára, Marcel Zmožek, Heidi Janků, Sofian MedjMedj, Michael Foret a Čechomor.

Na své si přišly i děti, jednak jako účinkující z ústeckých škol a Domu dětí a mládeže, ale také jako návštěvníci. Užily si vystoupení nejrůznějších divadel nebo řadu zábavných show, jako např. Andělské Vánoce s klaunem Albertíkem. V neděli 4. 12. proběhla akce Mikuláš se Spolchemií s interaktivním programem. O zábavu se postarala čertovská patrola nebo Lucifer na trůnu s pekelnou váhou pro hříšníky.

Samozřejmě nechyběli ani ústečtí umělci, jako např. Eliška Lüftnerová, Vánoční Brass band, Michal Volf, Youlie, Jan Mečíř a dále pak rytíři a řemesla. Neodmyslitelnou součástí byly také prodejní stánky, které nabízely tematické výrobky a regionální speciality, kvalitní a tradiční občerstvení nebo vánoční a dárkové produkty. Úspěšný průběh Ústeckých Vánoc si pochvaloval i náměstek primátora Mgr. Tomáš Vlach: „Rád bych poděkoval všem, kdo umožnili konání Ústeckých Vánoc a přispěli k pestrému kulturnímu programu i vytvoření vánoční atmosféry na Lidickém náměstí. Za město mohu říci, že i v budoucích letech počítáme s organizací Vánočních trhů oblíbených u obyvatel i návštěvníků města.“

Vánoční stromy z Lidického i Mírového náměstí opět využije ZOO Ústí nad Labem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru