Projekt na opravu Domu kultury získal dotaci
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ministerstvo kultury ČR podpoří částkou 57 739 000 Kč celkovou revitalizaci budovy B Domu kultury. Divadelní sál již nevyhovuje svým vybavením pro pořádání moderních představení či koncertů.

V rámci projektu se počítá například s nákupem nové ozvučovací a světlené techniky, dále s kompletní výměnou elektroinstalace, sedaček a podlahových krytin. Současně proběhnou úpravy ke snížení energetické náročnosti budovy. Ke zvýšení atraktivity sálu bude část dotace využita na úpravu zázemí pro domácí i hostující umělce, a to včetně malého baletního sálu.

Rada města rozhodla o podání žádosti o dotaci v dubnu 2022. Příjemce dotace je Kulturní středisko města Ústí nad Labem, které bude ve spolupráci s městem pracovat na dokončení oprav do září 2025.

Jako podpora při realizaci projektu bude pokračovat v činnosti pracovní skupina, která v minulosti za účasti zástupců města a kulturního střediska koordinovala podání žádosti o dotaci. První jednání pracovní skupiny je plánováno na pondělí 20. února 2023.

Nový program a směr této příspěvkové organizace představí ředitel Jan Kvasnička a zástupci vedení města v pondělí 27. února od 17.00 hodin v Informačním středisku města Ústí nad Labem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru