Recidivista kradl v Děčíně i Ústí, tohle všechno má na svědomí! Skončil ve vazební věznici
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Děčínsko, Ústecko - Do vazební věznice eskortovali v neděli policisté 47letého muže. Policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání a obvinil jej ze čtyř trestných činů, a to krádeže, poškození cizí věci, porušování domovní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Kriminalisté jej viní, že se v období od 12. prosince loňského roku do 7. února letošního roku dopustil série vloupání do tří domů na Děčínsku a jedné sklepní kóje v Ústí nad Labem, ze kterých měl odcizit různé věci. Z těchto objektů bral doslova vše, co mu přišlo pod ruku, jako například horská kola, různé nářadí, obuv, ale i zavařovací sklenice s kompoty. Z jednoho objektu odcizil vozidlo, se kterým následně několik dní jezdil po Děčínsku a Ústecku. Jak kriminalisté zjistili, vozidlo řídil i přesto, že mu byl rozhodnutím okresního soudu vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel. V obchodním domě v Děčíně pak také odcizil vystavené boty, které si přímo na prodejně nazul a odešel s nimi pokladnami bez zaplacení. Celková škoda, kterou svým protiprávním jednáním způsobil, a to jak krádežemi, tak poškozením, se pohybuje ve výši přes 200 tisíc korun.

"Děčínští kriminalisté operativním šetřením muže brzy vypátrali, navíc zjistili, že uvedeného jednání se dopustil i přes to, že byl za obdobný skutek v nedávné době odsouzen. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soud podanému návrhu včerejšího dne vyhověl a obviněného do vazby poslal. Za zdmi vazební věznice tedy bude muž čekat na verdikt soudu, u kterého mu v případě uznání viny hrozí až pět let za mřížemi," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru