Ústí nad Labem -  V uplynulých dnech probíhala celorepubliková dopravně bezpečnostní akce s názven ROADPOL. I na Ústecku se dopravní policisté zaměřili na poutání řidičů a osob přepravovaných ve vozidlech a používání předepsaných zádržných systémů. 

Do akce se zapojilo 7 dopravních policistů, kteří v rámci akce kromě poutání bezpečnostními pásy dohlíželi také na dodržování zákazu požívání alkoholu před jízdou a během ní a zároveň dodržování dalších předpisů stanovených platnou legislativou.

Policisté během akce zkontrolovali 29 vozidel a zjistili 30 případů porušení platných předpisů. V osmnácti případech se jednalo o porušení předepsané rychlosti, v sedmi případech řidiči nepoužili bezpečností pás a ve dvou případech policisté zjistili nevyhovující technický stav kontrolovaného vozidla.

Pozitivní zprávou je, že u žádného z řidičů nebyla pozitivní zkouška na alkohol ani jiné návykové látky, policisté přestupcům udělili blokové pokuty v celkové výši 10 000 korun. Jeden přestupek byl oznámen příslušenému správnímu orgánu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru