FOTO: I takhle žijí lidé. Do polorozpadlých garáží je přivedl alkohol a drogy, požáry jsou tu takřka na denním pořádku
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - V pondělí 20. března v dopoledních hodinách proběhlo v lokalitě Předlic šetření, zaměřené na čistotu města, stav budov, záškoláctví a černé skládky. Akce se vedle městských strážníků zúčastnili pracovníci hygieny, stavebního odboru, sociální pracovnice a hasiči. Při tomto opatření bylo zkontrolováno patnáct ulic.

Největší nepořádek byl shledán v oploceném areálu polorozpadlých garáží v ulici Marxova. I zde ale žijí lidé, které sem, dle jejich vyjádření přivedl alkohol a drogy. Vzhledem k tomu, že v tomto obvodu provádí každodenní činnost smíšená hlídka, kterou tvoří strážník a asistent prevence kriminality s místní znalostí, stav této lokality je poměrně přesně zmapován a nikoho nepřekvapuje.

2103garazekz4

Foto: MP Ústí nad Labem

Navíc sem zajíždějí i hlídky Policie ČR a velmi často zde zasahují hasiči, neboť oheň je zde na denním pořádku. A není divu. Obyvatelé neoprávněně obývaných garáží si své potraviny vaří na otevřeném ohni, vypalují zde kabely aby získali měď nebo hliník a nedopalky z cigaret nekončí v popelníku, ale na smetišti všeho možného.

2103garazekz3

Foto: MP Ústí nad Labem

Neinformovaný návštěvník Předlic by se mohl domnívat, že se nachází někde, kde se opravují nákupní vozíky. K této myšlence by ho mohl vést značný počet těchto vozíků, které jsou rozesety v celé lokalitě. Šetřením bylo zjištěno, že vozíky patří supermarketu Globus. Někteří místní obyvatelé jdou nakoupit a svůj nákup si odvezou domů, právě v těchto vozících. Jenže zapomenou na to, že vozík nesmí opustit areál supermarketu, natož ho vrátit zpět.

2103garazekz2

Foto: MP Ústí nad Labem

Městská policie kontaktovala vedení zmiňovaného supermarketu a dohodla se s nimi na způsobu předání jejich majetku. Veškeré poznatky z této akce budou analyzovány a řešeny dle oprávnění jednotlivých orgánů a organizací.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru