Policisté se přes Velikonoční svátky zaměřili na řidiče. Hřešil skoro každý pátý!
Foto: Policie ČR
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Přes velikonoční svátky se policisté v Ústeckém kraji zaměřili na bezpečnost na silnicích. Během tří dnů bylo zkontrolováno v celém kraji 2101 vozidel. Při kontrolách zjistili policisté 430 dopravních přestupků, z toho 392 jich bylo vyřízeno na místě blokovou pokutou. Celková vybraná částka se vyšplhala na 260 400,-Kč.

Nejčastějším prohřeškem bylo překročení povolené rychlosti, a to ve 186 případech. Nevyhovující technický stav mělo 72 kontrolovaných vozidel. Bezpečnostní pás nepoužilo 54 pasažérů a ve třech vozidlech nebyla použita ani dětská autosedačka. Na placených úsecích zastavili policisté 7 řidičů, kteří neměli zaplacenou dálniční známku.

"Dopravní přestupek spáchal i jeden motocyklista a 1 cyklista. Alkohol před jízdou požili 3 kontrolovaní řidiči. Během lustrací posádek vozidel byly při akci zjištěny 4 hledané nebo pohřešované osoby. 13 řidičů nepředložilo doklad o pojištění odpovědnosti," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru