Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Vedení městského obvodu Ústí nad Labem - Neštěmice nesouhlasí se zrušením pobočky České pošty Ústí nad Labem 16 v části Neštěmice. Uzavřena má být dle vyjádření státního podniku již k červenci letošního roku. Zrušení pobočky se dotkne téměř 10 tisíc obyvatel Neštěmic a Mojžíře.

"Informace o zrušení neštěmické pošty pro nás je stejným šokem jako pro obyvatele našeho obvodu. Nikdo nám předem nic neřekl, nikdo se nás nezeptal na názor. Vedení České pošty rozhodlo v Praze od stolu, aniž by znalo specifika této oblasti. Považujeme to za nehoráznost," říká starostka neštěmického obvodu Yveta Tomková.

Pro obyvatele Neštěmic a Mojžíře to znamená, že budou muset dojíždět do maličké pobočky České pošty v Krásném Březně. "Každý, kdo byl vyřizovat záležitosti na krásnobřezenské pobočce ví, že už teď sotva stíhá, lidé čekají na vyřízení i desítky minut. Neumím si představit nápor, který čeká její zaměstnance, až pod pobočku bude spadat dalších bezmála 10 tisíc lidí. A ani si nechci představit, jak složité bude vyřídit si na poště vše potřebné v exponovaných datech," doplňuje starostka Yveta Tomková. "V Neštěmicích a Mojžíři žije spousta seniorů, kteří doplatí na to, že současné a minulé vlády nebyly schopné Českou poštu transformovat," dodává starostka.

Vedení městského obvodu se pokusí s vedením České pošty jednat a zrušení neštěmické pobočky odvrátit. "Uděláme maximum, bohužel nezáleží na nás. Konečné rozhodnutí je na České poště a ministerstvu vnitra, potažmo vládě," dodává starostka Yveta Tomková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru