Mladíci se na Mírovém náměstí hádali o drogy. Jeden z nich skončil na zemi v poutech
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - V sobotu 15. dubna krátce před půlnocí projížděla hlídka strážníků Mírovým náměstím, kde si na chodníku naproti provozovny McDonald všimla skupinky mladíků, kteří se mezi sebou hlasitě hádali. Hlídka u nich zastavila a snažila se zjistit stav věci.

Jeden z mladíků hlídce sdělil, že mu jeden z mužů nabízel drogy, přesněji řečeno marihuanu, kterou měl v hrsti své ruky a dotyčný mu ji z ruky vyrazil. Hlídka muže vyzvala k podání vysvětlení, zda se obvinění zakládá na pravdě a zda u sebe má ještě nějaké drogy. Na toto oslovený uvedl, že „měšťákům“ určitě nic říkat a ani ukazovat nebude a ať přivolají na místo hlídku Policie ČR. Strážníci muže vyzvali, aby přistoupil ke služebnímu vozidlu a vyčkal zde do příjezdu přivolané hlídky policistů. Ten však na výzvy strážníků reagoval slovy, že tu čekat na nikoho nebude a chytil jednoho ze strážníků za rukáv oděvu a chtěl se z místa vzdálit. Z tohoto důvodu byl za pomoci hmatů a chvatů hlídkou zpacifikován a opřen o kapotu služebního vozidla, kde mu byly nasazeny služební pouta.

2004mpulkz2

Foto: MP Ústí nad Labem

Dále při provádění osobní prohlídky, zda osoba u sebe nemá zbraň, byl pod bundou zadrženého zajištěn igelitový pytlík (cca 25x35 cm), v němž se nacházelo neurčité množství zelené sušené rostliny. Dále měl muž při sobě peněženku černé barvy, nůžky a ledvinku, která obsahovala navigaci do automobilu. Při provádění prohlídky se muž začal hlídce vzpouzet a tak byl za pomocí hmatů a chvatů sveden na zem, kde došlo k jeho zklidnění. Mezitím se na místo dostavily prvosledové hlídky Policie ČR, které po telefonní konzultaci strážníkům uvedly, že hlídka příslušného obvodního oddělení je zaneprázdněna a požádala hlídku o převoz muže na Obvodní oddělení Policie ČR - Město. Po převozu byl zadržený předán k dalším úkonům službu konajícím policistům.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru