Dobrovolní hasiči dostanou od Ústeckého kraje víc než 26 milionů
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Kraj rozdělí celkem 26,43 milionu korun mezi jednotky sboru dobrovolných hasičů v rámci dotačního programu, který schválili krajští zastupitelé na konci roku 2022. Program pomáhá obcím při pořízení nové požární techniky, výstavbě či rekonstrukci požárních zbrojnic.

Podporuje také spolky a veřejně prospěšné organizace působící na poli požární ochrany, ochrany obyvatelstva a ostatních složek integrovaného zahraného systému. Podpořeno bude celkem 152 žadatelů.

„Činnost dobrovolných hasičů v jednotlivých obcích má nesmírný význam. Chrání naše životy a majetek, ale také stojí za organizací mnoha kulturních a společenských akcí. Starají se také o naše děti. Vedou je k pohybu a sportu. Vedení Ústeckého kraje proto považuje podporu takových aktivit za samozřejmou. Aby byli podpořeni všichni žadatelé, kteří podali svou žádost řádně, navýšili jsme rozpočtovým opatřením původní finanční objem programu z 21 milionů na 26,43 milionu korun,“ okomentoval rozdělení finančních prostředků hejtman Jan Schiller.

Žádosti do Programu 2023 bylo možné podávat od 1. do 20. února 2023, a to v elektronické i písemné podobě. Ve stanoveném termínu bylo v elektronické evidenci internetové aplikace evidováno celkem 171 žádostí. Podmínky dotačního programu splnilo 152 žadatelů. Mezi ně bude rozděleno celkem 26 431 960 korun.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru