Řidič dodávky i přes silnou opilost neváhal sednout za volant. Nadýchal přes tři promile!
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - V sobotu 6. května v 17:45 byla na žádost operačního střediska městské policie vyslána hlídka strážníků do ulice Výstupní k obchodnímu centru Lid, z důvodu přijatého telefonického oznámení na tísňovou linku městské policie, kdy oznamovatel operátorovi nahlásil, že viděl neznámého muže, který se měl pohybovat v blízkosti dodávky šedé barvy, a že tento muž vykazoval znaky podnapilosti a oznamovatel měl obavy, že se muž pokusí uvedené motorové vozidlo řídit.

Následně se hlídka od operačního střediska dověděla informaci, že neznámý muž opustil parkoviště areálu nákupního centra Lidl a vydal se vozidlem směrem do ulice Jizerská. Po tomto zjištění se hlídka vydala na uvedené místo do ulice Jizerská, kde následně provedla kontrolu, zaměřenou na předmětné vozidlo, ale to nebylo nalezeno. Strážníci následně provedli kontrolu v okolních ulicích, kde v ulici Šumavská bylo toto vozidlo zjištěno v momentě, kdy z vozidla vystupoval muž, který od vozidla odcházel a nesl krabici s nákupem.

1205alkoholkz1

Foto: MP Ústí nad Labem

Jelikož zde bylo důvodné podezření, že dotyčný řídil pod vlivem alkoholu (muž jevil známky opilosti, alkohol v dechu, nejistá chůze a skleněné oči), vyzvala hlídka tohoto muže k prokázání totožnosti a podrobení se dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu. Šetřením bylo zjištěno, že se jedná o muže středního věku bytem Děčín. Ten se k řízení motorového vozidla doznal a podstoupil i dechovou zkoušku. První dechová zkouška prokázala 3,11 promile alkoholu v dechu a později opakovaná zkouška potvrdila dokonce 3,27 promile alkoholu v dechu. Z tohoto důvodu byla na místo přivolána hlídka Policie ČR, která si celý případ převzala k dalšímu šetření.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru