FOTO: Úspěšná záchranná akce v Žatci! Ovce s jehnětem jsou po týdnech konečně v bezpečí
Foto: MP Žatec
Ústí nad Labem

Žatec - Ovce s jehnětem, která se už několik týdnů nebezpečně pohybovala v Žatci u železniční trati, je už v bezpečí. Lidé měli o zvířata velký strach, protože odchytové akce byly stále neúspěšné a ovečky se nedařilo chytit. Ve čtvrtek se konečně podařilo zvířata dostat do bezpečí.

"Zkouším sílu fb. Neztratila se někomu ovce s jehnětem? Už je to přes měsíc, nachází se na trati mezi Žatec hl.n. a Žatec západ u odbočky na Velichov. Většinou jsou v blízkosti nájezdu, je tam totiž voda,ale ta když nebude pršet vyschne," napsala před časem na facebook Ivana Kobularčíková Janoušková, která pořídila fotografie ovce s jehnětěm přímo v kolejišti. Její příspěvek sdíleli na sociálních sítích další lidé.

1705ovce1

Foto zdroj: FCB Ivana Kobularčíková Janoušková

Osud zvířat nebyl lhostejný ani místním strážníkům. "Už bylo několik odchytových akcí, ale nepovedlo se to. Byl tu veterinář, člověk s narkotizační zbraní, odchytová služba, ale nepodařilo se nám dostat se k nim blíž, zvířata jsou velmi plachá," řekl ředitel MP Žatec Miroslav Solar.

Čtvrteční odchytové akce se zúčastnilo více strážníků i dobrovolníků. "Akce se povedla, bylo tam hodně lidí, odhadujeme tak 20 až 30. Starší ovci se povedlo uspat střelou z narkotizační zbraně, jehně pak odchytil kolega, drželo se u matky," popsal akci Miroslav Solar.

FOTO

2005ovce1

2005ovce2

2005ovce4

2005ovce5

Foto: MP Žatec

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru