PŘÍBĚH: Hagrid má za sebou nepěknou minulost, hlavu i tělo měl poseté jizvami. Obojku se bál
Hagrid. Foto: Útulek Jimlín
Ústí nad Labem

Jimlín - Velký obřík byl nalezený toulající se na silnici mezi obcemi Verušičky a Chýše. Jednalo se nejspíše o křížence molossoidního plemene horského typu, podobá se nejvíce španělskému mastinovi a kangalovi. V potulkách mu zabránila policie, která kontaktovala odchytovou službu pana Prokeše v Dalovicích.

Tohoto 82kg "drobečka" pan Prokeš odchytl a po jednání s příslušnou obcí si pro něho jeli a následně ubytovali v útulku v Jimlíně. Dostal jméno Hagrid po velké dobrácké osobě z pohádky. Zpočátku byl Hagrid ve velmi úzké náladě - smutný, zmatený, neměl chuť k jídlu a nevěděl, zda se lidem dá věřit. Ale jeho toulavá cesta byla určitě vysvobozením z jeho zřejmě nepěkné minulosti, jelikož jeho hlava a další části těla byly posety mnoha velkými nedohojenými jizvami. Šrámy má nejen na těle ale také na duši.

2105hagridkz

Foto: Útulek Jimlín

Tento dvouletý mladík se bál obojku, takže dostat ho ven na procházku byl občas boj, jelikož tento sloník se schovával v koutě, či se schoulel do klubíčka, případně schoval za nějakou tu tetu a snažil se před smyčkou utéci či zabručet. Velice rychle ale pochopil, že u nás v útulku ho čeká vřelý přístup a dočká se pohlazení a hezkých slov, což se mu moc zamlouvalo a tak se již nechá krásně vyprovodit ven a co je nejkrásnější začal projevovat radost, mazlit se a hrát si. Jeho deprese upadly a začíná si život, i když v útulku, užívat. Zvládá i ošetřování očí, mazání ranek a vyčesávání. V útulku mu byl přidělen opravdu velký kotec, kde může sledovat venkovní dění a hrát si se spousty hraček, nejvíce se mu líbí velké balónky, uzle a také deky a koberce které dostal na spinkání a začal je trhat, z čehož útulkové tety opravdu radost neměly. Dobře se rozkoukal a začíná být spokojený pes. Bohužel ale k cizím je stále opatrný a nedůvěřivý, potřebuje čas, aby pochopil, že mu neznámý člověk neublíží. Bude tedy určitě před adopcí potřeba více návštěv a hlavně někdo, kdo by měl s těmito psy zkušenosti a měl dostatek prostoru okolo domu, trpělivost a moře lásky v srdci, kterou by mu dal. Rozhodně u něj nebude na místě tvrdá ruka a dril.

Je to citlivý kluk a pod špatným vedením by se jeho dobré srdce mohlo uzavřít. Jiné pejsky si vybírá a zatím jsme ho s nikým blíže neseznamovali. Nový páníček musí počítat s tím, že i když je Hagroušek klidný, když bude chtít, umí pěkně na vodítku zatáhnout a to je potom problém takový tank udržet, své velikosti ale nijak nevyužívá. Také je zapotřebí do budoucna počítat s komplikacemi co se týče zadních nohou, jak u větších plemen občas bývá, aktuálně mu jsou podávány vitamíny na klouby. Takže pokud se najde opravdu moc hodný člověk, co rozumí chovu obřích plemen, v útulku budou rádi, když někdo malou, velkou dušičku udělá šťastnou, protože je to opravdu dobrák, který potřebuje v životě jistotu a oporu v člověka. PS: Jeho oči mluví za vše...

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru