V Ústí vzniknou čtyři nové Oranžové přechody. Každý bude v jednom městském obvodě
Oranžový přechod v Bílině. Foto: Ota Schnepp, ČEZ
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Nové Oranžové přechody přibydou, každý v jednom městském obvodě. Rada schválila přijetí příspěvku ve výši 120 000 Kč od Nadace ČEZ pro každý přechod.

Přechody budou umístěny v ulici Velká hradební v MO ÚL – město, v ulici Stříbrnická v MO ÚL – Severní Terasa, v ulici Seifertova v MO ÚL – Neštěmice a na Novosedlického náměstí v MO ÚL – Střekov.

Účelem projektu je instalace osvětlení dosud neosvětlených přechodů pro chodce. Dojde tak k zajištění bezpečnějšího přecházení chodců především v ranních a večerních hodinách nebo za snížené viditelnosti (mlha, hustý déšť, vydatné sněžení).

Velká hradební v MO ÚL – město

Vzhledem k blízkosti Knihovny Ústeckého kraje, Domu kultury, Domova dětí a mládeže, Střední průmyslové školy obchodu a služeb, ale i základních skol v přilehlých ulicích, dochází zde zejména ke zvýšenému pohybu studentů, rodičů s dětmi a dětí školou povinných. Předpokládané celkové náklady jsou 245 000 Kč, z toho předpokládaná maximální výše příspěvku 120 000 Kč a předpokládaná účast města 125 000 Kč.

Stříbrnická v MO ÚL – Severní Terasa

Řešený neosvětlený přechod pro chodce nemá v současnosti bezbariérovou úpravu. Nachází se v obydlené části MO Severní Terasa a v těsné blízkosti frekventované křižovatky ulic Stříbrnická, Na Návsi a Malátova. Ke zvýšenému provozu zde přispívají i blízké zastávky MHD. Předpokládané celkové náklady jsou 215 000 Kč, z toho předpokládaná maximální výše příspěvku 120 000 Kč a předpokládaná účast města 95 000 Kč.

Seifertova v MO ÚL – Neštěmice

Uvedená úprava přechodu přispěje i k bezpečnějšímu přecházení dětí a rodičů s dětmi, kteří tento přechod využívají při přecházení do parku, kde se nachází i dětské hřiště. Předpokládané celkové náklady jsou 185 000 Kč, z toho předpokládaná maximální výše příspěvku 120 000 Kč a předpokládaná účast města 65 000 Kč.

Novosedlického náměstí v MO ÚL – Střekov

Vzhledem k blízkosti Polikliniky Střekov je zde zvýšený pohyb osob navštěvujících polikliniku, seniorů i dětí. Řešený přechod pro chodce využívají často také cestující MHD. Celkové náklady jsou 245 000 Kč, z toho předpokládaná maximální výše příspěvku 120 000 Kč a předpokládaná účast města 125 000 Kč.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru