VÝSTRAHA: Meteorologové varují před vysokými teplotami. Ty budou atakovat třicítky
Ilustrační foto: CC0
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Český hydrometeorologický ústav vydal varování před vysokými teplotami. Ty budou dnes odpoledne stoupat na letní až tropické hodnoty, většinou bude od 26 do 30 °C, v Čechách místy i kolem 32 °C.

„Před studenou frontou, která k nám dorazí v pondělí 26. 6. večer, k nám bude proudit teplý vzduch od jihu. Zítra odpoledne teploty vystoupí většinou na 26 až 30 °C, zejména v oblastech Polabí, Poohří, Mostecké pánve a na Plzeňsku bude kolem 32 °C. V úterý 27. 6. k nám za frontou bude opět proudit chladnější a vlhčí vzduch od severozápadu," píše ČHMU.

Kvůli podprůměrnému množství ozonu, vysoké výšce Slunce nad obzorem a malé oblačnosti je třeba se chránit před Sluncem. UV index je na 8, tedy velmi vysoký.

2606mapa2

 Mapa s předpovědí maximálních pondělních teplot. Zdroj: FCB ČHMÚ

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru