Žena prodávala neexistující zboží, o peníze obrala 161 lidí z celé republiky. Přišla si na čtvrt milionu
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Teplicko - Rozsáhlé podvodné jednání s přesahem po celé České republice rozpletli kriminalisté z teplické hospodářské kriminálky. Hlavní postavou je 33letá žena trvale bydlící v Krupce na Teplicku. Ta si jako zdroj svých příjmů zvolila podvodné „podnikání“ na internetových bazarových portálech.

Zde nabízela během let 2021 a 2022 různé zboží k prodeji, nejvíce retro křesla Halabala, květinové stěny, dětské zboží, kávovary, vysavače a další věci. Fotografie prodávaného zboží si postahovala různě z internetu. Fyzicky žádnou věc z inzerátů nevlastnila. Peníze si nechávala zasílat předem na účty svých známých. V inzerátech vystupovala pod různými jmény a přezdívkami, jak mužů, tak i žen. Celkem takto podvedla 161 kupujících a škoda se vyšplhala na téměř 250 tisíc korun.

Jednotliví poškození začali případy hlásit po celé České republice, kdy však škoda v jednotlivých případech odpovídala přestupkovému jednání. Po zjištění společných atributů u vícero skutků, jako například stejné číslo účtu, či přezdívka prodávající se jednotlivé skutky spojily a začalo rozsáhlé a mravenčí shromažďování důkazů a výpovědí. Po zadokumentování celého případu sdělil v uplynulých dnech policejní komisař ženě obvinění z podvodu, kdy vzhledem k výši škody, hrozí podvodnici pobyt za zdmi věznice až na 5 let.

"Policisté nabádají k ostažitosti při nákupu zboží na internetových portálech. Kromě poctivých prodávajících se v tomto anonymním prostředí vyskytují i podvodníci. V dobré víře výhodného nákupu, tak můžete přijít během krátké chvíle o své finance," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

0407podvodykz1

Foto: Policie ČR

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru