První prázdninové horké dny jsou tady: Čekají nás teploty jako v Bangkoku
Užijete si tepla u jezera Most? Nebo jinde? Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - V hlavním městě Thajska v červenci teplotní maxima dosahují v průměru 33 °C.  A takhle nějak, co se teplotních maxim týče, to v nadcházejících dnech bude vypadat i v severozápadních Čechách, o přibližně 8 600 km severozápadněji.

Mimo jiné díky tlakové výši Evi, která k nám, a nejen k nám, s pomocí dalších tlakových útvarů pošle trochu afrického vzduchu.

7. července: Slunečno. K ránu kolem 15 až 11 °C, odpoledne okolo 27 až 31 °C.

8. července: Slunečno. K ránu kolem 18 až 14 °C, odpoledne okolo 28 až 32 °C.

9. července: Slunečno. K ránu kolem 19 až 15 °C, odpoledne okolo 30 až 34 °C.

10. července: Po noční frontě, na které se objeví bouřky, se vyčasí. K ránu kolem 20 až 16 °C, odpoledne okolo 26 až 30 °C.

11. července: Slunečno. K ránu kolem 17 až 13 °C, odpoledne okolo 27 až 31 °C.

12. července: Slunečno. K ránu kolem 19 až 15 °C, odpoledne okolo 32 až 36 °C.

Taková by měla být letošní úvodní prázdninová vlna veder s tím, že slunečno zahrnuje i průsvitnou vysokou oblačnost. Nicméně nedostatku slunečních paprsků se fakt obávat nemusíte. Po středeční (12. července) studené frontě se rýsuje citelnější ochlazení, avšak na jak dlouho a jestli vůbec, to je ještě ve hvězdách. Každopádně pravděpodobnost nějaké mimořádně dlouhé a úmorné vlny veder je prozatím nepravděpodobná.

Konec tohoto týdne by mohl být náročnější než za Komárů. Tenkrát, 9. července 1972, bylo jedno z nejextrémnějších teplotních maxim naměřeno v Žatci, a sice „jen“ 33,5 °C. Naopak hned první 9. červenec v rámci samostatné České republiky, tzn. 9. červenec 1993, patřil k těm vůbec nejchladnějším 9. červencům. Ranní minima totiž atakovala hranici 5 °C, a to málem i v nížinách, respektive v Doksanech, kde bylo až 5,6 °C. Varnsdorf hlásil až 6,2 °C.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru