Velká policejní akce v turisty oblíbených místech. Nemá se opakovat loňská ničivá událost
Foto: Policie ČR
Ústí nad Labem

Hřensko, Ústecký kraj - V reakci na loňský ničivý lesní požár v Národním parku České Švýcarsko, který poutal pozornost celé země, česká policie společně s německými kolegy a strážemi národního parku zahájila společnou akci zaměřenou na prevenci lesních požárů. První ze série akcí proběhla v okolí Hřenska, a zapojila jak české, tak německé hlídky policie a strážce národního parku.

Policejní mluvčí Veronika Hyšplerová uvádí: "Cílem těchto akcí je preventivně předcházet vzniku požárů a informovat návštěvníky parku o rizicích spojených s nevhodným chováním. Chceme také využít zkušeností strážců národního parku, kteří nám poskytují detailní znalost terénu."

Společné hlídky českých a německých policistů, spolu s národními parkovými strážemi, se zaměřily na vytipované lokality v okolí Hřenska. K posílení výkonu služby byla nasazena skupina služební hipologie, kdy policisté na koních projížděli nepřístupný terén. Zároveň byly využity čtyřkolky, které zaměřily svou pozornost na přístupové cesty, kde platí zákaz vjezdu vozidel, a další místa s omezeními, jako je zákaz rozdělávání ohně nebo nocování. K dalšímu dohledu nad situací byly využity drony s termovizí ze strany české policie a německý vrtulník vybavený termokamerou.

Cílem této preventivně bezpečnostní akce je upozornit návštěvníky na nutnost odpovědného chování a ochranu přírodních hodnot. Lesy v Národním parku České Švýcarsko jsou jednou z nejcennějších přírodních lokalit, které si zaslouží naši péči.

Policejní mluvčí Veronika Hyšplerová zdůraznila, že spolupráce mezi českou a německou policií je klíčová pro účinnou prevenci lesních požárů a ochranu národního parku.

Akce začala v pátek a trvala až do sobotních ranních hodin, uvedla Policie ČR na svém twitterovém kanálu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru