Pietní akt připomněl 78 let starou tragédii. Co se přesně stalo, se dosud neví
Zástupci vedení města se zúčastnili pietní akce. Foto: Statutární město Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Představitelé města Ústí nad Labem uctili v pondělí 31. července památku obětí výbuchu. Došlo k němu před 78 lety v bývalém cukrovaru v Krásném Březně.

Tehdy byl v budovách zřízen muniční sklad. Příčina výbuchu zůstává dosud neznámá a tragicky při něm zemřelo 27 vojáků a civilistů české i německé národnosti. Tragédie vyvolala obrovskou vlnu násilností při níž nakonec zemřelo na Mostě Dr. Edvarda Beneše nejméně 43 lidí a další byly zraněny.

Na most Dr. Edvarda Beneše se následně primátor města Petr Nedvědický se společně s náměstkem Tomášem Vlachem přesunul, aby se zúčastnili také odpolední piety.

 

pietní akt Krásné Březno věnec

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru