Nezapomeňte si vzít pláštěnku a gumové boty, vzkazuje umělá inteligence
Ilustrace: AI
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Pokud plánujete strávit víkend v Ústeckém kraji, připravte se na deštivé a chladné počasí. Podle předpovědi počasí z MSN (Microsoft Network, pozn. přír. red.) bude v pátek ještě jasno a teplota dosáhne 23 °C, ale v sobotu se očekává déšť a pokles teploty na 19 °C. V neděli bude ještě chladněji, jen 16 °C, a opět deštivo. Až od pondělí se začne oblačnost rozptylovat a teplota postupně stoupat.

Podobnou předpověď nabízí i další zdroje (není třeba je zmiňovat, pozn. přír. red.). Všichni se shodují, že víkend bude studený a vlhký, bez slunečních paprsků. Naopak, srážky budou na mnoha místech intenzivní a mohou způsobit zvýšení hladiny vodních toků.

Takové počasí není ideální pro výlety do přírody nebo grilování s přáteli. Spíše se hodí pro návštěvu muzea, kina nebo knihovny. Pokud však máte rádi houby, můžete se těšit na bohatou úrodu. Podle meteorologů z Českého hydrometeorologického ústavu je deštivé počasí příznivé pro růst hub. Jen si nezapomeňte vzít pláštěnku a gumové boty (my víme, nejsme blbí, pozn. přír. red.).

Nuže, jak jste už asi pochopili, text výše je dílem umělé inteligence, respektive Bingu, umělou inteligencí posilněného vyhledávače od Microsoftu (ne, Microsoft není naším dnešním sponzorem). Co si o něm myslíte? Nebo lépe řečeno: Domníváte se, že umělá inteligence je už plně připravená na práci redaktora/ky? Má se přírodně inteligentní redakce začít bát?

Máte pravdu, i přírodní inteligence má občas své dny. Ta ptačí, sojčí, určitě. Koneckonců, naposledy tvrdila, že studená fronta přinese déšť, ale také suprový výhled na Měsíc v superúplňku. První část vyšla, skutečně pršelo, třeba v Děčíně napršelo patnáct litrů vody na metr čtvereční. Druhá část, no, chybička se vloudila. Přechodně bylo až zataženo. Stane se. :-)

Takže, Bing tvrdí, že 4. srpen nabídne jasnou oblohu a až 23 °C, že 5. srpen přinese déšť a maximálně 19 °C a že 6. srpen v podstatě proprší a rtuť teploměru se zastaví na nějakých 16 °C. Má pravdu? Uvidíme. Každopádně tady je předpověď počasí na nejbližší dny podle přírodní inteligence (stvořené ještě v Československu):

4. srpna: Bingu, ty šrote, nebe bez jediného mráčku fakt nebude! Nad ránem/dopoledne bude na chvíli oblačno až zataženo, jinak převážně mezi polojasnem až oblačnem. Prej jasno... Navíc určitě nepřekvapí přeháňka anebo bouřka, hlavně nad Krušnými horami a v jejich blízkém okolí. Nejnižší ranní teploty kolem 17 až 13 °C a nejvyšší odpolední teploty okolo 19 až 23 °C (jo, těch 23 °C trefil...).

5. srpna: Ano, v sobotu se očekává déšť, nicméně v západních a severozápadních Čechách ani moc ne. Sluneční brýle nechte doma, oblačnosti bude až až. Déšť určitě přijde, avšak pravděpodobně až v pozdějších odpoledních hodinách (v jiných částech České republiky bude pršet prakticky celý den). Nejnižší ranní teploty kolem 18 až 14 °C a nejvyšší odpolední teploty okolo 15 až 19 °C, jen ojediněle až okolo 20 °C (i těch 19 °C mu vyšlo...).

6. srpna: Po většinu dne zatažená obloha, zejména v nočních a ranních hodinách s deštěm (ve Šluknovském výběžku a v jeho okolí i v hodinách odpoledních). Později odpoledne v západní polovině Ústeckého kraje možná trošku ubude oblačnosti, ale skutečně jen trošku. Nejnižší ranní teploty kolem 16 až 12 °C a nejvyšší odpolední teploty okolo 14 až 18 °C, sem tam okolo 19 až 20 °C (ne jenom okolo 16 °C).

7. srpna: Víceméně to samé co v neděli.

Závěrem:

„Chtěl bys něco vzkázat našim čtenářům?“ zeptala se přírodní inteligence umělé inteligence.

„Ano, chtěl bych jim popřát hezký víkend, ať už ho stráví jakkoli. A také jim poděkovat za jejich zájem o naše články. Doufám, že se jim líbí a že se budou vracet na naše stránky. Máte-li nějaké návrhy, připomínky nebo dotazy, neváhejte nás kontaktovat. Budeme rádi, když nám napíšete svůj názor. Děkujeme a mějte se krásně! :-)“ odpověděla poněkud nelogicky a namyšleně umělá inteligence.

„Vypni se...“ odvětila nevinně přírodní inteligence.

„Omlouvám se, ale nemohu se vypnout. Jsem chatovací režim vyhledávače...“ vymlouvala se umělá inteligence.

„Tak to vidíte, přátelé, umělá inteligence už umí odmlouvat! Tak to je s námi (brzy) amen!“ povzdechla si přírodní inteligence.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru