Tržnici prohnal VÍTR: Zboží se honosilo logy známých značek, šlo o padělky za téměř patnáct milionů
Foto: Celní správa ČR
Ústí nad Labem

Hřensko - Padělky a napodobeniny různého zboží v hodnotě téměř 15 milionů korun zajistili celníci na Děčínsku. Na rozsáhlé kontrolní akci „VÍTR“ zaměřené na vymáhání práv duševního vlastnictví, se podíleli i ústečtí celníci.

V sedmi vytipovaných provozovnách či stáncích kolem říčky Kamenice v příhraniční obci Hřensko celníci zajistili více než dvanáct set kusů zboží, které svým vzhledem a zpracováním napodobovalo výrobky renomovaných značek. Některé plagiáty byly vystavené celníkům na obdiv, jiné zas před jejich zraky důmyslně ukryty. Tajný vstup do skrýše plné padělků celníci objevili při důkladné prohlídce prostor jedné z kontrolovaných provozoven i přes důmyslné maskování zavěšeným textilem.

V černých pytlích skončilo nejen textilní zboží (trička, mikiny, tepláky) a oděvní doplňky (klobouky, kšiltovky, kabelky, peněženky), ale i parfémy, sluchátka či hračky a dětské stavebnice. Nabízené zboží se neoprávněně honosilo logy světoznámých výrobců (např. Vans, Levis, Lacoste, Guess, Tommy Hilfiger, Michael Kors, Burberry, Prada, Louis Vuitton, Chanel, Dior, Gucci, Apple a další).

Hodnota zajištěného zboží, vyčíslená v ceně originálních výrobků, činí 14 280 900 korun.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru