OBRAZEM: Na Labi proběhlo společné cvičení složek IZS. V hlavní roli ústecká Barča
Foto, Zdroj: HZS ÚK
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Letečtí záchranáři z řad HZS Ústeckého kraje cvičili společně s Leteckou záchrannou službou Ústeckého kraje a Poříčním oddělením Policie ČR na Labi.

Cvičení probíhalo ve čtvrtek 14. 9. 2023 v Ústí nad Labem nad Střekovskými zdymadly. Tématem cvičení byla záchrana osob z vodní hladiny. Záchranář se k zachraňované osobě slanil z podvěsu vrtulníku a pomocí smyce zajistil figuranta k sobě a následně je v podvěsu vrtulník transportoval bezpečně na břeh. Všechny zúčastněné složky si také procvičily zásady BOZP při tomto typu cvičení a používané signály mezi posádkou vrtulníku a záchranářem v podvěsu.

1409vrtuletri

1409vrtulesest

1409vrtulepet

1409vrtuledva

1409vrtulectyri

1409vrtule

Foto, zdroj: HZS ÚK

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru