Legenda s napadeným účtem je stále v kurzu. Žena poslala čtyři sta tisíc neznámo kam
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - V uplynulém týdnu přijali policisté oznámení od čtyřiapadesátileté ženy z Roudnicka o odcizení peněz z bankovního účtu. Poškozená uvedla, že jí telefonicky kontaktoval údajný pracovník banky s tím, že byl její účet napaden. Doporučil ji, aby si do svého počítače nainstalovala aplikaci, prostřednictvím které nahlédne do jejího počítače i on a bude jí moci poradit se zajištěním finanční hotovosti na jejím účtu.

Následně jí zavolal jiný muž, který se představil jako bankovní poradce, který jí nejprve přesvědčil, aby si převedla peníze ze spořicího účtu na běžný účet a dále si mohla finanční prostředky uschovat na pojištěné účty. Telefonicky jí poradil, na jaké bankovní účty má své peníze poslat. Poškozená odeslala peníze dle jeho instrukcí, kdy tyto transakce sama potvrdila prostřednictvím svého mobilního telefonu. Během provedení výše uvedených transakcí byla kontaktována dalším mužem, který se představil jako policista a utvrdil jí v tom, že skutečně jedná se zástupci banky a že má postupovat dle jejich instrukcí. Poškozená tak odeslala bezmála 400 tisíc korun neznámo kam. Následně si uvědomila, že se asi stala obětí podvodníků, a proto podala oznámení na policii.

"Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací a trestného činu podvod," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru